Startsida
Om Börshult Gård
Kontakta oss
Hitta hit
Konferens
Hotell
Fest
Fest och restaurang
Vår meny
Julbord
Paketerbjudanden
Börshult Gård - Konferens och gårdshotell i Borås
033 - 24 01 43
wahlberg@borshultgard.se

Besök gärna

Vår Facebook-sida
Destination Viskan

Börshult Gård

Fest och restaurang i Borås


Google Translate

Om Börshult Gård

Välkommen till Börshult Gård och familjen Wahlberg

Börshult Gård är en konferensgård med mangårdsbyggnad från 1836 och tillhörande gårdshotell, belägen i Börshults natursköna omgivningar strax utanför Borås. Gården har en genuin miljö med exklusiv inredning i vacker sekelskiftesstil.

Konferens- och restaurangverksamheten har drivits sedan 2002 av familjen Wahlberg. Vi välkomnar såväl företag som privatpersoner att mötas, bo, äta och fira i vår inspirerande miljö.

Börshult Gård ligger strax utanför Borås i Sandhult, på väg 180 mellan Borås och Alingås.

Historia

Gården har anor från 1500-talet. Börshult Gård var fram till 1835 en del av Hällereds Säteri som då var Vedens härads största frälsegård. Dåvarande ägarinna av säteriet Hällered - Margaretha von Bethun, flyttade efter sin mans Isak von Volfens död till Börshult 1815. Säteriet kom på obestånd och hon var tvungen att sälja 1835.

Säteriet såldes därmed i delar till olika spekulanter varav en del av Börshult såldes till Peter Wahlbergs morfars farfar, Anders Olausson Wahlberg som var en av två rotebönder i Sandhult. Han ägde flera gårdar och bodde i Sandhult.

1836 började  Anders Olausson Wahlberg bygga nuvarande mangårdsbyggnad. Den var då tänkt att användas som värdshus eller gästgiveri, men av olika anledningar blev gården inte använd som detta.

Mangårdsbyggnaden var ursprungligen i två fulla plan. Men efter en delning av gården monterades andra våningen ned på 1920talet och användes till att bygga ett nytt hus av.

Det dröjde 168 år innan gården började användas i det syfte den var byggd!

 

Pausa
Börshult Gård

Paketerbjudanden

...fler paketerbjudanden

Senaste nytt från Facebook